Over SHVD

Over SHVD

Wat doet de Stichting Hart voor Delden voor haar inwoners en bezoekers?

Stichting Hart voor Delden (hierna: SHVD) draagt met haar activiteiten bij aan de bevordering van burgerhulpverlening bij een acute hartstilstand; door de aanschaf, het beheer en onderhoud van AED’s in Delden én door het verzorgen van basis- en herhalingscursussen Reanimeren en AED aan vrijwilligers (de burgerhulpverleners).

Woont of werkt u in Delden (postcodegebied 7491) en wilt u een bijdrage leveren als burgerhulpverlener in Delden, neem dan contact met ons op. U wordt dan geïnformeerd over de eerstkomende basiscursus Reanimeren en AED. Meldt u zich na afloop van de basiscursus aan bij HartslagNu, dan nemen wij graag de kosten van de basiscursus voor onze rekening!

We stellen jaarlijks onze burgerhulpverleners in staat om gratis een herhalingscursus te volgen. De herhalingscursussen worden gegeven in het najaar. Locatie voor onze cursussen is het clubgebouw van voetbalvereniging Rood Zwart, Langestraat 155 in Delden.

Eén keer per jaar bieden wij onze burgerhulpverleners een fietstocht aan langs alle in Delden beschikbare AED’s.  Na afloop van de fietstocht krijgt u koffie aangeboden bij/ door restaurant De Sevenster. De locatie van de AED’s kunt u ook vinden op deze website.

HartslagNu

HartslagNu is een landelijk reanimatie oproepsysteem. Bij een hartstilstand bij u in de buurt, krijgt u van HartslagNu een oproep op uw mobiel om te gaan reanimeren of om de dichtstbijzijnde AED te halen. Op de website van HartslagNU vindt u meer informatie, bijvoorbeeld over de (gratis) app of over de beschikbaarheid (op elke locatie en 24/7 is niet vereist).

Inschrijven bij HartslagNu en daardoor gealarmeerd worden bij een hartstilstand in uw omgeving,  vinden wij  erg belangrijk. Daarom verbinden wij uw inschrijving aan de mogelijkheid om bij ons gratis de lessen te volgen.

ANBI status

De Stichting Hart voor Delden heeft een maatschappelijke lokale functie in Delden en is ingeschreven bij de Belastingdienst als ANBI instelling onder nummer 819896044.